Szabadkígyós - Keresztelő 2008-ban
 
 
 

KEZDŐLAP / A KASTÉLYOK / SZABADKÍGYÓS / KERESZTELŐ

Keresztelő 2008-ban

Szent Anna kápolna Szabadkígyóson


Öt keresztnevet kapott a kisgyermek


Sokan voltak kíváncsiak Szabadkígyóson az utolsó, Wenckheim kastélyban született lány egyeneságú leszármazottjának a keresztelőjére. A három hónapos kislányt szombaton a település kápolnájában tartották szenteltvíz alá. Öt keresztnevet kapott, Csáky Anna Krisztina Rozália Ilona Hajnal lett.

Ebből valószínűleg az első kettőt használja majd a mindennapi életben, azokat a neveket, amiket gróf Wenckheim üknagyanyaitól "örökölt", illetve amelyek a szintén rokon Zichy családban is előfordultak. Az Anna mellett azért is döntöttek a szülők, mert Szabadkígyós , vagy ahogyan ők említették, Ókígyós védőszentje Szent Anna.

A Rozália és az Ilona a két nagymama neve, a Hajnal pedig az édesanya, Csáky Hajnalkáéból származik, illetve szempont volt az is, hogy a gyermeknek legyen egy ősmagyar neve is. Csáky István Sándor és Csáky Hajnalka elsőszülött gyermekére sokan voltak kíváncsiak, számos helybéli eljött a keresztelőre, olyanok is, akinek a felmenői sokat köszönhetnek a gróf Wenckheim családnak.

(beol.hu)
2008. július 26. 19:34

u.i.: A magam nevében jó egészséget, boldog és sikeres életet kívánok Csáky Anna Krisztina Rozália Ilona Hajnal kislánynak.