Wenckheim-kastélyok: Póstelek
 
 
 
KEZDŐLAP / A KASTÉLYOK / PÓSTELEK / PÓSTELEK HÍREK 2009 - 2
Jövő tavaszra megszépülhet Póstelek

2009. október 26. 19:27 G. E.

A városvezetés szándéka szerint már jövő év tavaszán tapasztalhatják a természetkedvelők, hogy a népszerű kirándulóhely, Póstelek rendezettebbé, kellemesebbé válik.

Az önkormányzat ennek érdekében bérbe adja a kempinget és az autósmozit annak a vállalkozónak, aki a jövőben vállalja ezek üzemeltetését, hasznosítását, s a környezet rendben tartását is. A tervek középpontjában a kemping felújítása, bővítése áll.

Az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében a beruházó az önkormányzattal együtt, közös beruházással kiépíti a 2011 méteres, Gerla-Póstelek közötti vezetéket.

A vállalkozó térítés ellenében vállalná a parkerdő gondozását, a terület rendezését is. Az elképzelések szerint Pósteleken rendbe teszik a növényzetet, sorompókkal fékezik meg a járművel ott közlekedőket, fedett főzési, étkezési lehetőségeket biztosítanak. A további célok között szerepel az autósmozi, a térvilágítás felújítása, a parkoló felújítása. A beruházásnak köszönhetően a mozi mögötti területen sportpályákat alakíthatnak ki tovább bővítve a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas programok lehetőségét.

A vállalkozó a szerződés szerint megkapja a Póstelek területén tartandó rendezvények szervezési jogát azzal, hogy évente négy programot az önkormányzat térítésmentesen rendezhet a területen. Az elsődleges cél, hogy a békéscsabaiak számára a pósteleki parkerdő a pihenés, kikapcsolódás céljából továbbra is ingyenesen nyitva álljon.

Forrás: http://w3.beol.hu/bekes/kozelet/jovo-tavaszra-megszepulhet-postelek-265933
VISSZA AZ OLDAL ELEJÉRE

Minden ami Wenckheim...